úterý 5. listopadu 2013

Rozárka a flybook

Šáhla jsem do svých, ještě nevyčerpaných, zdrojů a vytáhla svou legendární slohovku, co jsem psala v prváku. Tady někde začala moje úchylka na pseudobajky s morbidním koncem O:)

Za sedmero žumpami, devatero JZD a jedním pivovarem, žila, létala a otravovala lidem život, jedna moucha domácí, latinsky musca domestica. A ta moucha, milá pubertální mládeži a pane řediteli BMA, se jmenovala Rozárka. Bydlela v malebné obci s názvem Vojkovice. Ptáte se, kde ty Vojkovice leží? Jistá skalická slečna by vám odpověděla: ,,Máš Skalici, vedle přes řeku je Dobrá, a když vyjedeš z Dobré, tak tam máš Nošovice a Vojkovice.‘‘ se zářivým úsměvem na rtech.
Tato obyčejná vojkovická moucha Rozárka se jednou vydala na okružní letbu kolem Křibíkovic rodinného domku. Vesele poletovala, protože ten krásný slunečný den, který byl provoněn rozkvetlými růžemi, které v okolí nerostly a vůní destilovaných bílých hroznů, které se zde velice často konzumovaly, byl jako stvořen na výlet a tyto vůně jí naplňovaly štěstím. Právě, když dokončila radostnou muší piruetku, připojila se k její prolítce její kamarádka z dětství, moucha Štěpánka.

,,Čuuus Rozi! Bzzz bzzz bum! Víš, že Vašek a Marcela do toho praštili? To jsou ti z Kozlovic baráku,‘‘ vybzutla na ni Štepka.
,,Ahojda Štěpko. Bzzzzuuty bzzum! Vážně? To je super, já věděla, že ti dva jsou pro sebe stvořeni. A jak to vůbec víš,‘‘ otázala se Rozi.
,,Bylo to na Flybooku. Zrovna před hodinou to hodili na zeď. Řeší to celé muší Vojkovice! Kdybys viděla ty komentáře.. bzzzz… si snad jediná kdo Flybook ještě nemá. Přicházíš o všechno dění,‘‘ bzučela Štěpka dál jako lavina sarančat valící se na plantáže v jižní Americe.
,,Aha, tak to jo. No, víš, já ho ani moc nepotřebuju zakládat. Bzzzz.. jsem docela šťastná i bez Flybooku..,‘‘ bzučela Rozi.
,,No tak to fakt nechápu. Jak můžeš bez Flybooku žít? Jsi úplný outsider, bzzzzz..,‘‘ vyhrkla Štěpka opovržlivě a odletěla se svým iPadem modelu 3 - Moucha ModernX na nejbližší slivoň švestku, která byla ve zdejším okolí velice hojná kvůli zpracovávání na populární švestkový mok.
,,Hmm.. bzzz.. tak si trhni křídlem..,‘‘ zabzučela tlumeně, ale Štepčina věta ,,Jsi úplný outsider.‘‘ se jí vyryla do mušího mozečku jako billboard na dálnici s blonďatou modelkou propagující krajkové spodní prádlo rozvedenému řidiči nákladního vozu s pivním pupkem.
Musela to udělat. Musela si založit Flybook. Hned teď! Její rubínové oči se zaleskly chtíčem. V Rozárce se rozhořela nespoutatelná touha po vědění. Chtěla vědět, kdo s kým je ve vztahu, čeká malé mouchy, kdo co dělá a jak se má. Chtěla mít spoustu přátel, kteří by jí na potkání neřekli ani ,,Bzzz.‘‘. Toužila po tom být hvězdou a mít nejvíc ,,líbí se mi‘‘ u fotek v zrcadle s našpuleným sosáčkem. Nemohla ten nával citů zastavit. Vystartovala jako závodník MMZ * a vystřelila do domu Křibíků. Okno bylo otevřeno, jinak by do něj jistě napálila jako Mig21 do neviditelného levitujícího železobetonového sloupu.
Vletěla do svého příbytku a vytáhla svůj netbook značky Moucher, modelu Chcitohned 13. Na její tapetě se usmál Horst Fuchs a už zapínala Sosák Mouchrome aby otevřela Flybook.
Ano stalo se to. Rozárka se nechala strhnout Štepkou a založila si ďábelský Flybook. Svou radost ihned sdílela na zdi.
,,Mám Flybook.‘‘ zářilo jako nový příspěvek na zdi. V levém horním rohu, hned vedle loga Flybook začalo svítit krvavě červené upozornění s číslem 50.
,,Jéééé! Žádosti o přátelství. To je paráda.‘‘ vykřikla štěstím Rozi a její malé tělíčko se zatřepotalo jako po ráně elektrickým proudem. Dostala infarkt.
A tak skončilo její 5-ti minutové šťastné období s Flybookem. A poučení?



Flybook je zlo a zabíjí.


*MMZ – Mistr Moucha Závodník


Žádné komentáře:

Okomentovat