sobota 16. listopadu 2013

Potenciálně militantní kobyla

Když s kobylou třískají hormony a ona se tím nechá semlít, je to tragikomedie pro všechny v jejím okolí. Je to skoro nevysvětlitelný přírodní jev.. pro některé. Ona sama občas nechápe proč něco dělá, ale prostě se jí chce, tak to dělá.
Jeden den jí všichni štvou a je protivná i na ty na které nechce, ale v tu chvíli chce, protože jí přece štvou z toho důvodu, ze kterého je naštvaná a za všechno můžou a nebo taky ne, ale to je přece jedno, protože všechno je stejně na nic a kravina a vlezte jí na hrb. Druhý den je v pohodě. Zdánlivě. Třetí den jí neříká nic zákon schválnosti, protože 2 dny držela dietu a měla nervy v kýblu z jogurtu, který snědla 14 hodin před odběrem a tak se bála, že jí vyrazí kvůli vysokému tuku v krvi, ale... oni jí vyrazí kvůli úplně něčemu jinému!

,,Jste nějaká bledá, je vám dobře?''
,,Joo...''
,,Opravdu je vám dobře?''
,,Joo..''
,,A jste tak bledá i normálně?''
,,Asi, protože je mi fakt dobře.''
...po rozběru krve
,,Tak dneska to na odběr nebude, máte nízký krevní obraz, to znamená, že vám chybí železo a asi i proto jste bílá jako stěna, blablablabla... ''

Takže z fyziky ani němčiny se neulila, blbě jí bylo až po odběru a byla ráda, že sebou po cestě do školy nešvihla. Koláčky s tvarohem na hrad.
To, že se jí pak k tomu nedostatku železa a bílostěnství přidaly i pěkné křeče, díky kterým se jí v té škole, ve které nemusela za jiných okolností být, sedělo o mnoho lépe natož diskutovalo, jí moc nepřidalo. Z toho jak se jí nechtělo diskutovat se pak dohadovala půlroku s panem logikem o tom, zda jsou 3 nebo 4 věci, které z textu nelze logicky vysvětlit i když po 15 minutách vedla spor pouze proto, že chtěla a nechtěla uznat, že má pravdu i když měl. Prostě cokoliv jen ne to, co tvrdí on! Její argumenty už byly chabé jako její znalosti fyziky a ve chvíli, kdy začala akorát chytat za slovíčka a chtěla obhajovat věci, které by si hned mohla znegovat sama, toho nechala. Morálka slušné poslušné holky emigrovala.

Po tělocviku dorazila domů, aby jí maminka zapletla účes.. půlhodinu před začátkem akce, na kterou ho měla mít. Dověděla se, že další z jejích plánů a věcí na které se ten den těšila nevyšel a měla toho dne už plné zuby. Ztratila smysl všech smyslů a její morálka emigrovala ještě dál. Mamka se nervovala, ona měla nervy už dávno v kýblu, tak si hrála na vodopád v lese a z hlavy jí trčely dráty. O hodinu a půl později se sebrala, na všechny povinosti se vys..kašlala, zahrála si opět na mrchu, jak to umí jen ona a nechala lidi, kteří jí něco svěřili ve štychu a jela za lidma u kterých se nažere a může probrečet celý večer, aniž by tím ohrozila úspěch akce.
Hystericky se jim tam složila, protože jí rádi viděli a prostě chtěla vybrečet řeku i když všechny její důvody byly většinou iracionální, neměla by je jako slušná holka mít a dokázala u toho i všechny kolem pobavit, protože kobyla dokáže být v kolektivu teatrální za všech okolnosti, hlavně v bezpečném prostoru. Takže z toho nakonec vzešlo lot of fun together a ve chvíli, kdy se jí chopila Miss Kreativní, udělala z ní kočku na stopadesátouosmou a začala jí fotit, všechny chmury odpluly do Tramtárie, protože se jí skorosplnil sen. Tímto využila svůj kostým Gordony Medusy mnohem líp, než na akci na kterou se vykašlala a k tomu jí bylo asi milionkrát za večer řečeno, že je to kočka. Kobyla.. kočka.. až z toho je člověk schizofrenik. Mňauha.

Vyspala se sice pěkně, ale otevřené okno způsobilo, že jí teď dře hrdlo. To je nepříjemný pocit. O to víc, když ho spojíte s pocitem zapomnění alá.. nemám být někde jinde? To je možná tím, že mi dnešek připadá nedělovatý a v neděli jdu do práce! Do toho přidejte neskutečnou všeobecnou únavu a rozeberte si, jestli na to má vliv nedostatek železa, nebo vědomí nedostatku železa, které způsobuje všechny negativní účinky, které nedostatek železa mají.
Ojé! Chybí mi železo! Jsem tak bledá a nedostatek kyslíku způsobuje, že jsem na smrt unavená! a taky se mi motá hlava! Né! Umírám!

Ok zas takhle to neprožívá, ale vítejak. Prospala skoro celý den a tento fakt nezměníte. Taky jí není moc dobře a její emocionální skoky v posledních dnech na tom mohou mít velký podíl. Jo to bude tím. Vlastně se už ani nedivím, že je jak pytlem praštěná a má chuť spořádat celý barák. Možná by měla dělat něco užitečnějšího než tohle.. asi určitě, ale jí se tak moc nechce! A to je na houby. Chce být jako Rút, protože si o ní dneska četly a vyvodily z toho 5 bodů - 1. pracovitost, 2. věrnost, 3. starost o rodinu, 4. odvaha, 5. statečnost.

A jaký rozdíl je mezi odvahou a statečností?
Odvážný jde a statečný to ustojí?
To je jedno, ale krása není všechno.

(to k tomu militantnímu tentononc, ještě mi však miss Kreativita nepřidělala hadí hlavičky ve fotošopu)

Žádné komentáře:

Okomentovat