úterý 1. října 2013

Jak být ledovou královnou - 1.část


Upozornění: Tento článek nemá za účel vám něco cpát a moralizovat, nýbrž vypráví část mého života a názorů, které mě formují. Je to protiproudové a ujeté a můžete s tím hluboce nesouhlasit.

Děvčata, rozhodly jste se, že si počkáte na chlapa pro celý život, případně už jich máte plné zuby?
Pro oba případy, je potřeba být prvně spokojená sama se sebou, tedy být ráda svobodná a brát single stav jako plnohodnotný život.
Nejste-li spokojená svobodná, můžete být leda chladná, jelikož vám to roztaje hned vzápětí. I ten led nedrží jen tak sám od sebe a i největší ledové královny můžou roztát.. či skoro roztát a když roztaje ledová královna jen skoro, stává se z ní chladnokrevná mrcha, protože taje vůči někomu, kterého stejně nakonec bude muset poslat k vodě. A to je velmi psychicky zžíravý proces, protože se ocitnete ve stavu, kdy začnete pochybovat naprosto o všem a začnete zametat jisté věci pod koberec s nadějí, že se nic špatného neděje a přejde to a ono se to nakonec stejně bude muset uklidit a až ten čas příjde, BUDE TO BOLET. Nejen vás - a to je na tom to nejhorší, protože pak vlastně selhalo, to co původně měly v plánu. Ano, ledové královny jsou buď takové, které si s city druhých hrajou pro zábavu a mají z toho potěšení a pak takové, které se zmrazily aby chránily nejen sebe ale i druhé a uchovaly něco, co pro dnešní společnost už ztratilo hodnotu. 

V případě, že jste ještě nespokojená se svým single stavem, zkuste na tom zapracovat. Uvědomte si, že i když nemáte partnera, můžete žít plnohodnotný život. Čas, který byste musela věnovat fungujícímu vážnému vztahu na který v mnoha případech (zvlášť pokud jste ještě neudělaly střední) ještě nejste připravená, můžete věnovat tomu, abyste se připravila. Jak se připravit? Zkoumejte sama sebe - jaké jsou mé silné stránky, jaké jsou mé slabé stránky, které mé negativní vlastnosti čeří vody u nás doma, či v kolektivu lidí? Pracujte na svých slabých stránkách. Pokud chcete fungující vztah, budete se muset mnohdy pro druhého obětovat. Rozvíjejte přátelské vztahy doma a s dalšími lidmi - máte na to čas! Prostě.. užívejte si to, že se nemusíte nikomu přizpůsobovat a jste nezávislí.. jak uznáte za vhodné. 
Co se týče vlastní hodnoty - já jí našla u Boha, včetně lásky, kterou nepotřebuju čerpat od druhých lidí.. na to abych věděla, že má existence má smysl, že jsem krásná a milovaná, kluka nepotřebuju.

Fajn, jste spokojená sama se svým svobodným nezávislým já, co dál?
Pokud jste si vědoma toho, že ten správný čas URČITĚ, ale URČITĚ.. nenastane v nejbližších 2 letech sestavte si seznam... nějaký superseznam vlastností vašeho budoucího manžela, který vám pomůže třídit případné zájemce a pomůže vám odolat. Je důležité aby obsahoval reálné vlastnosti tzv. betonové - must have a ty další si tam nasázejte jak chcete..
Když se totiž naskytne slunko, které útočí na vaše ledy, obvykle to dopadá následovně.. 
''A tohle vlastně nutné není... a to se může doučit.. no tak dlouhé vlasy nejsou to nejdůležitější pro fungující vztah..'' ale pokud je agresivní a lže což nesouhlasí s vašimi požadavky miluje pravdu a je vyrovnaný už je to něco podstatně jiného. Pokud budete mít vedle sebe kluka co vypadá jako Aragorn, jak jste snily, ALE má charakter Saurona.. asi se vám s ním dobře žít nebude a začínat vztah nemá smysl, že? Takže tak. Dobře se rozmyslete, co je pro vás reálně nejdůležitější a ostatní tam mějte jen jako nesplnitelnou třešničku pro ledové, zdánlivě nedosažitelné královny.

Pro příklad si můžeme ukázat úryvek z mého obsáhlého seznamu...
  • Ježíš je jeho záchráncem a chce aby vedl jeho život (tzn. je křesťan)
  • Bůh je pro něj TOP 1 na hodnotovém žebříčku (tzn. i přede mnou)
  • Mat 28:18-20
  • Je dobrý vůdce.. můžu se o něj opřít a důvěřovat mu (Efeským 5:25) (jé.. a kdyby uměl tančit, to by bylo supeer)
  • píše písemky čestně, bez taháku
  • bere školu zodpovědně, protože není-li věrný v nejmenším, nemůže být ani ve větším (to, že se nestihne naučit na písemku, nebo napsat referát z důvodu záchrany světa se bere jako omluva)
  • neztrácí čas k záchraně světa hraním her a nicneděláním
  • není sobec - má srdce služebníka (Filipským.. např. 2:1-11)
  • má rád pořádnou hudbu (a není to jen o metalu, ale že si dává bacha i na text)
  • když něco slíbí, tak to dodrží
  • žije to, o čem mluví
  • miluje pravdu
  • hraje na hudební nástroj
  • není agresivní (ale ani pasivní)
Okej máte seznam. Je to všechno? Ne. Seznam je pouze vodítko.. je to filtr. Pokud se objeví někdo, kdo odpovídá většině, ale liší se v několika pro vás podstatných věcech, které ''může přece časem získat'' neupínejte se na to. Rozhodujete se teď a tady, žádné bude nebude. Když to nemá teď, nespoléhejte na to, že to mít bude, nebo že ho převychováte! Vstupovat do vztahu s tím, že toho druhého změníte či převychováte, je největší kravina, co jsem kdy viděla a vyhlíží na pěkně ošklivý konec.
I když najdete někoho, kdo do všeho zapadá, ale vy nezapadáte do představy ženy, kterou dotyčnému z lásky přejete, tak se tou ženou prvně staňte.
Také doporučuju - chovejte se KE VŠEM KLUKŮM/MUŽŮM STEJNĚ i kdyby jste ho měla seberadší. Polevíte hranice trochu, pak ještě trochu.. a už se vezete a tajete jako v poledne na Sahaře.
A poslední věc - pokud budete každého kluka v okolí vyhodnocovat podle vašeho seznamu a mít je za ''potenciální partnery'' je to vůči nim nefér a zatemňuje to mozek. Seznam je pouze pomůcka, když začnete tát, aby to nezašlo příliš daleko a povedlo se vám znovu zamrznout.

Škoda, že být ledovou královnou se zdá být jednodušší než ve skutečnosti je.
Ale zůstat jako co největší lilie pro jednoho, je motivace, která mě udržuje v mrazu.
Neříká se, že jsou kluci rádi první? Přeju si mu dát takový dar, aby mohl být první v co nejvíce věcech!
A taky radši zůstanu ''čistá'' jen pro toho Jednoho, který mě stvořil a zemřel pro mě a dal mi hodnotu a smysl žít, než se dát někomu jen tak. Na dočasné společné štěstí prostě nehraju.

V případě, že jste dočetli můj výlev, až sem, tak vás hluboce obdivuji :D
Svobodně nesouhlaste a označujte mě za nevábná stvoření, já si žiju svůj sen, vy si žijte svůj a buďme happy jak sad s grepy. 

6 komentářů:

  1. Každý má to svoje. Záchrana světa je výmluva an všechno, včetně připáleného oběda a nepomytého nádobí.
    Ještě by byla legrace transformace v královnu suchého ledu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo.. suchý led.. to už je jinčí styl. Ale být suchá ledová královna.. toho nemám šanci dosáhnout, když mám problém udržet to pod nulou tak akorát natož nějakých -78°C..

      Vymazat
    2. Zato by se z tebe za běžné teploty hustě kouřilo.

      Vymazat
  2. To by mohla být dost hustá podívaná.. :D začali by si mě brát na koncerty! By se dalo na tom i vydělat :D

    OdpovědětVymazat
  3. Lepší být ledová královna, než ultra-mega-chladnokrevná mrcha, co neví co chce.. Musím se zpět do ledové královny přetransformovat...
    A zůstaň čistá jak lilie :) Zůstaň taková, jaká si :) Protože si to ty a lidi tě tak mají rádi ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic není tak chladné jak vypadá, však ty na to příjdeš, kudykam :)
      Moc děkuju za podporu ^^

      Vymazat